AIR ARMS EV2 MKIII Problem

Discussion in 'General Airgun Chat' started by Raya, Jan 2, 2016.

  1. Raya

    Raya New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    3
    Location:
    Guaadalajara, Mexico
    Hello from Mexico,

    I have a problem with an ev2 mkIII regulator.
    Initial velocity with a 160bar fill is 500 fps and as the tank empties the the speed increases.
    I changed the reg orings and the behavior is the same.
    I would appreciate any help.
    Kind regards,
    Pablo
     
  2. DYNO DAVE

    DYNO DAVE Senior Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    383
    Location:
    Dalgety bay fife
    Club:
    Dunfermline
    Reg

    Hi the problem is where the piston seals on the face of the seat you need to machine the face of the seat every time you rebuild the Reg image.jpg
    Regards Dave
     
  3. Raya

    Raya New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    3
    Location:
    Guaadalajara, Mexico

    Thank you Dave
     
  4. Raya

    Raya New Member

    Joined:
    Jul 1, 2011
    Messages:
    3
    Location:
    Guaadalajara, Mexico
    normal is that each shot feel a strong blast of air through this hole?

    [​IMG]
     
  5. DYNO DAVE

    DYNO DAVE Senior Member

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    383
    Location:
    Dalgety bay fife
    Club:
    Dunfermline
    Ev2

    Yes, that's normal EV2 and FTP 900 they all do that so don't worry.
    Regards Dave.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice